PIZZA NAPOLETANA

AVTENTIČNA NAPOLITANSKA PIZZA

Največja posebnost napolitanske pice, ki je poznana že od druge polovice 18. stoletja, sta pravzaprav priprava testa in peka. Testo z nizko vsebnostjo kvasa vzhajamo 24 do 48 ur. Tako testo je lahko prebavljivo; zaradi hitrega pečenja pri visoki temperaturi, okrog 450 stopinj Celzija v krušni peči, kurjeni z bukovimi drvmi, pa se hitro zapeče, vendar kljub temu ostane dovolj mehko. Vse pice iz naše ponudbe pečemo po omenjenem postopku. Večina avtentičnih italijanskih sestavin za pripravo pic je vrhunske kakovosti.

ČUK

( Pelati, mozzarella FIOR DI LATTE, Regiano Parmigiano, kuhan pršut, šampinjoni, ekstra deviško oljčno olje )

MARGERITA/MARGHERITA

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, ekstra deviško oljčno olje )

PARMA BUFALA

( Pelati, Regiano Parmigiano, bivolja mozzarella iz Kampanije, pršut Parma staran 24 mesecev, češnjev paradižnik, ekstra deviško oljčno olje )

DOMAČA

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, pršut staran 24 mesecev, olive, ekstra deviško oljčno olje )

MORSKA

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, morski sadeži, česnova omaka, ekstra deviško oljčno olje )

TUNA

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, tuna, čebula, ekstra deviško oljčno olje )

CAMPAGNIOLA

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, slanina, salama, čebula, ekstra deviško oljčno olje )

RUKOLA RAKCI

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, rukola, rakci, parmezan staran 24 mesecev, ekstra deviško oljčno olje )

MEXICO

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, kuhan pršut, pikantna salama, nacho sir, ekstra deviško oljčno olje )

FRESCA/SVEŽA – prepognjena odprta

( Pelati, Regiano Parmigiano, bivolja mozzarella iz Kampanije, rukola, pršut staran 24 mesecev, parmezan staran 24 mesecev, češnjev paradižnik, ekstra deviško oljčno olje )

ZELENJAVNA

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, sezonska zelenjava, ekstra deviško oljčno olje )

SOVIČ

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, panceta, tartufi, ekstra deviško oljčno olje )

AMERIKA

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, slanina, ekstra deviško oljčno olje )

POSTOJNA

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, pršut staran 24 mesecev, rukola, parmezan staran 24 mesecev, ekstra deviško oljčno olje )

JAVORNIK

( Pelati, Regiano Parmigiano, mozzarella FIOR DI LATTE, pršut staran 24 mesecev, tartufi, kisla smetana, ekstra deviško oljčno olje )

BURATA

( Pelati, Regiano Parmigiano, bivolji carpaccio, Buratta, sveža bazilika, sušeni paradižniki, češnjev paradižnik, ekstra deviško oljčno olje )

Scroll to Top